Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentrációszámítás (55)

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
381
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(HCl)` = 36,5 `g/(mol)`

A végső oldat

1 `dm^3`-ében van 0,1 mol Hcl, ami `0.1*36.5` = 3,65 g

5 `dm^3`-ében van `5*3.65` = 18,25 g HCl


A kiindulási oldat

100 g-jában van 34,4 g HCl

Hány g-ban van 18,25 g HCl?

x = `18.25/34.4*100` = 53,05 g

Ennek a mennyiségnek a térfogata:

V = `m/rho` = `53.05/1.175` = 45,15 `cm^3`

45,15 `cm^3` HCl-oldatból indultunk ki.
0