Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentrációszámítás (53)

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
424
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
A tömegek és tömeg%-ok esetén alkalmazhatjuk a keverési egyenletet:

Legyen x g az egyik oldat és 200-x g a másik oldat. Ekkor:

`x*10` + `(200-x)*96` = `200*30`

x = 153,5 g

153,5 g kell a 10%-os oldatból és 200-153,5 = 46,5 g szükséges a 96 %-os oldatból.
0