Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentrációszámítás (52)

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
436
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


1000 `cm^3` oldatban van 8 mol `H_2O_2`

Ez a kiindulási törzsoldatunk.


Nekünk egy olyan oldat kell, aminek az

1000 `cm^3`-ében 0,2 mmol `H_2O_2` van

10 `cm^3`-ben van `10/1000*0.2` = 0.002 mmol = 2 `mu`mol `H_2O_2`


A hígítás mértéke `8/(200*10^(-6)` = 40000

Ekkora hígítást úgy tudunk elérni, hogy első lépésben meghígítjuk az oldatot 100-szorosára. Ezután kell még egy 400-szoros hígítás.

Ezt a `mu`l-es pipettával úgy lehet kivitelezni, hogy `10/400` = 0,025 ml = 25 `mu`l-t veszünk a 100-szorosára hígított oldatból és azt öntjük fel 10 `cm^3`-re.
0