Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentráció - 49

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
413
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(CH_3COOH)` = 60 `g/(mol)`

160 g ecetsav az `160/60` = 2,67 mol

Az oldat 2,67 `(mol)/(dm^3)`-es, ahhoz, hogy 0,1 `(mol)/(dm^3)`-es legyen, `2.67/0.1` = 26,7-szeresére kell hígítani.
0