Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentráció - 48

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
464
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


A kiindulási oldatunk 30 tömeg%-os.

100 g oldatban van 30 g `NaOCl`

10 kg oldatban van `10/100*30` = 3 kg `NaOCl`

Elpárologtatjuk, az oldat tömege csökken, az oldott anyagé nem változik.

10-x kg oldatban van 3 kg `NaOCl`

Ugyanakkor (az oldat 50 tömeg%-os lesz):

100 kg oldatban van 50 kg `NaOCl`

`100/(10-x)` = `50/3`

x = 10 - `3/50*100` = 10-6 = 4

4 kg vizet kell elpárologtatni.
0