Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentráció - 45

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
393
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

A végső oldatból indulunk ki.

100 g oldatban van 20 g kénsav

Ennek a térfogata:

V = `m/rho_h` = `100/1.14` = 87,72 `cm^3`

87,72 `cm^3` oldatban van 20 g kénsav

2000 `cm^3` oldatban van `2000/87.72*20` = 456 g kénsav

Mindez van `2000*1.14` = 2280 g oldatban

A kiindulási oldatunkban is 456 g kénsav van.

A kiindulási oldatunk 98 %-os, azaz

100 g-jában 98 g kénsav van.

Hány g tömény kénsavban van 456 g kénsav?

x = `456/98*100` = 465,3 g kénsavoldatból indultunk ki.

Ennek a térfogata:

`V_t` = `m/rho_t` = `465.3/1.83` = 254,3 `cm^3` tömény kénsavból indultunk ki.

A 465,3 g tömény kénsavhoz még szükséges:

2280-465,3 = 1814,7 g = 1814,7 `cm^3` víz.
0