Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentráció - 43

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
377
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(H_2SO_4)` = 98 `g/(mol)`

1000 `cm^3` oldatban van 0,5 mol kénsav, ami `0.5*98` = 49 g kénsav

750 `cm^3` oldatban van `750/1000*49` = 36,75 g kénsav

A tömény kénsavunk 98 %-os

100 g tömény kénsavban van 98 g kénsav

Ennek a térfogata:

V = `m/rho` = `100/1.83` = 54,64 `cm^3`

54,64 `cm^3` tömény kénsavban van 98 g kénsav

Hány `cm^3` tömény kénsavban van 36.75 g kénsav?

x = `36.75/98*54.64` = 20,5

20,5 `cm^3` tömény kénsavra van szükségünk.
0