Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentráció - 42

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
393
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(NaOH)` = 40 `g/(mol)`

1 `dm^3` oldatban van 0,12 mol NaOH, ami `40*0.12` = 4,8 g NaOH

150 `cm^3` oldatban van `150/1000*4.8` = 0,72 g NaOH

0,72 g NaOH-ra van szükségünk.
0