Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentráció - 41

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
365
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
100 g oldatban van 50 g `KClO_4`

200 g oldatban van `200/100*50` = 100 g `KClO_4`

Ehhez hozzáadunk x g vizet

200 + x g oldatban van 100 g `KClO_4`

ugyanakkor

100 g oldatban van 10 g `KClO_4`

`100/(200+x)` = `10/100`

x = 800

800 g vízre van szükség a hígításhoz.

Vagy:

Keverési egyenlettel:

`200*50` + `x*0` = `(200+x)*10`

x = `(200*50)/10` - 200 = 800
0