Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentráció - 40

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
341
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(NaOH)` = 40 `g/(mol)`

1000 `cm^3` oldatban van 0,02 mol NaOH, ami `0.02*40` = 0,8 g NaOH

250 `cm^3` oldatban van `250/1000*0.8` = 0,2 g NaOH

Az oldat elkészítése: 250 `cm^3`-es lombikba beleteszünk vizet (kb 100 `cm^3`-t). Ebbe bemérjük a 0,2 g NaOH-t. Vigyázat, a NaOH oldódása erősen exoterm folyamat, a lombik melegedni fog. A teljes feloldódás után jelre töltjük a lombikot, összerázzuk.
0