Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentráció - 38

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
397
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

100 `cm^3` oldatban van 12 `cm^3` oldott anyag

200 `cm^3` oldatban van `200/100*12` = 24 `cm^3` oldott anyag

A 8 `(V/V)`%-os oldat

100 `cm^3`-ében van 8 `cm^3` oldott anyag

Hány `cm^3`-ében van 24 `cm^3` oldott anyag?

x = `24/8*100` = 300

Az oldat térfogata 300 `cm^3`.
0