Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentráció - 36

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
349
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(CaCl_2)` = 111 `g/(mol)`

100 mol oldatban van 67 mol `CaCl_2` és 100-67 = 33 mol víz

67 mol `CaCl_2` az `67*111` = 7437 g `CaCl_2`

33 mol víz az `33*18` = 594 g víz

Ez összesen 7437+594 = 8031 g

8031 g oldatban van 7437 g `CaCl_2`

100 g oldatban van `100/8031*7437` = 92,6 g `CaCl_2`

A `CaCl_2`-oldat 92,6 tömeg%-os.


8031 g oldat térfogata V = `m/rho` = `8031/1.324` = 6065,7 `cm^3`

6065,7 `cm^3` oldatban van 67 mol `CaCl_2`

1000 `cm^3` oldatban van `1000/6065.7*67` = 11,05 mol `CaCl_2`

Az oldat `CaCl_2`-ra nézve 11,06 `(mol)/(dm^3)`-es.
0