Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentráció - 35

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
433
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


`M_(H_2SO_4)` = 98 `g/(mol)`

100 g oldatban van 98 g kénsav

Az oldat térfogata:

V = `m/rho` = `100/1.836` = 54,47 `cm^3`

54,47 `cm^3` oldatban van 1 mol kénsav (98 g)

1000 `cm^3` oldatban van `1000/54.47` = 18,36 mol kénsav, ami `18.36*98` = 1800 g

A tömény kénsav 18,36 `(mol)/(dm^3)`-es.

Az oldat 1800 `g/(dm^3)` koncentrációjú.


98 g kénsav és 2 g víz

1 mol kénsav és `2/18`= 0,111 mol víz

Ez összesen 1,111 mol oldat

1,111 mol oldatban van 1 mol kénsav

100 mol oldatban van `100/1.111` = 90 mol kénsav

A tömény kénsav 90 mol%-os.
0