Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentráció - 34

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
407
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_(KCl)` = 74,6 `g/(mol)`

100 mol oldatban van 24 mol KCl és 100-24=76 mol víz

24 mol KCl az `24*74.6` = 1790,4 g KCl

76 mol víz az `76*18` = 1368 g víz

Az oldat tömege összesen 1790,4+1368 = 3158,4 g

3158,4 g oldatban van 1790,4 g KCl

100 g oldatban van `100/3158.4*1790.4` = 56,7 g KCl

Az oldat 56,7 tömeg%-os.

Hát nem tudom, a KCl oldhatósága 20 °C-on kb 25%, szóval ez a feladat nagyon elméleti.


100 g oldat térfogata:

V = `m/rho` = `100/1.12` = 89,3 `cm^3`

89,3 `cm^3` oldatban van 56,7 g KCl

100 `cm^3` oldatban van `100/89.3*56.7` = 63,5 g KCl

Az oldat 63,5 vegyes%-os.


100 `cm^3` oldatban van `63.5/74.6` = 0,85 mol KCl

1000 `cm^3` oldatban van 8,5 mol KCl

Az oldat 8,5 `(mol)/(dm^3)`-es.
0