Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - koncentráció - 33

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
331
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(H_2SO_4)` = 98 `g/(mol)`

1000 `cm^3` oldatban van 2 mol kénsav

Az oldat tömege:

m = `rho*V` = `1.12*1000` = 1120 g

1120 g oldatban van 2 mol kénsav, ami `2*98` = 196 g kénsav

100 g oldatban van `100/1120*196` = 17,5 g kénsav

Az oldat kénsavra nézve 17,5 tömeg%-os.


b,

1120 g oldatban van 196 g kénsav és 1120-196= 924 g víz

924 g víz az `924/18` = 51,33 mol víz

Az oldat összesen 51,33 + 2 = 53,33 mol

53,33 mol oldatban van 2 mol kénsav

100 mol oldatban van `100/53.33*2` = 3,75 mol kénsav

Az oldat kénsavra nézve 3,75 mol%-os.
0