Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 28

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
370
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(NaH_2PO_4)` = 120 `g/(mol)`

100 mol oldatban van 3 mol `NaH_2PO_4` és 97 mol víz.

3 mol `NaH_2PO_4` az `3*120` = 360 g

97 mol víz az `97*18` = 1746 g

Ez összesen 1746+360= 2106 g oldat.

2106 g oldatban van 360 g oldott anyag.

100 g oldatban van `100/2106*360` = 17,09 g oldott anyag.

A nátrium-dihidrogén-foszfát oldat 17,09 tömeg%-os.
0