Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 27

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
355
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_(Na_2CO_3)` = 106 `g/(mol)`


100 g oldatban van 40 g nátrium-karbonát és 60 g víz.

40 g nátrium-karbonát az `40/106` = 0,3773 mol nátrium karbonát.

60 g víz az `60/18` = 3,3333 mol víz

Ez összesen 3,3333 + 0,3773 = 3,7106 mol oldat

3,7106 mol oldatban van 0,3773 mol nátrium-karbonát.

100 mol oldatban van `100/3.7106*0.3773` = 10,17 mol nátrium-karbonát.

Az oldat moltörtje 0,1017, és 10,17 mol% `Na_2CO_3`-ot és 89,83 mol% vizet tartalmaz.
0