Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 24

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
406
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_((NH_4)_2SO_4)` = 132 `g/(mol)`

1000 `cm^3` oldatban van 2,46 mol oldott anyag

100 `cm^3` oldatban van 0,246 mol oldott anyag, ami `0.246*132` = 32,472 g

Az oldat 32,472 vegyes%-os.


100 g oldatban van 28 g oldott anyag

Hány g oldatban van 32,472 g oldott anyag?

x = `32.472/28*100` = 115,97 g oldat

115,97 g oldat 100 `cm^3`

`rho` = `m/V` = 1,16 `g/(cm^3)` az oldat sűrűsége.
0