Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 23

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
352
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_("nádcukor")` = 342 `g/(mol)`

100 g oldatban van 15,95 g nádcukor

`100/1.063` = 94,07 `cm^3` oldatban van 15,95 g nádcukor

100 `cm^3` oldatban van `100/94.07*15.95` = 16,95 g nádcukor

Az oldat 16,95 vegyes%-os.


100 g oldatban van:

`15.95/342` = 0,0466 mol nádcukor

`84.05/18` = 4,67 mol víz

Ez összesen 0,0466+4,67 = 4,7166 mol oldat

4,7166 mol oldatban van 0,0466 mol nádcukor

1 mol oldatban van `1/4.7166*0.0466` = 0,00988 mol nádcukor

A nádcukor moltörtje 0,00988.


94,07 `cm^3` oldatban van 0,0466 mol nádcukor

1000 `cm^3` oldatban van `1000/94.07*0.0466` = 0,495 mol nádcukor

Az oldat 0,495 `(mol)/(dm^3)`-es.
0