Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, koncentráció-számítás - 21

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
328
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(Ca(OH)_2)` = 74 `g/(mol)`

22,5 `cm^3` oldatban van 1,3 g `Ca(OH)_2`

100 `cm^3` oldatban van `100/22.5*1.3` = 5,78 g `Ca(OH)_2`

Az oldat 5,78 vegyes%-os.

100 `cm^3` oldatban van `5.78/74` = 0,078 mol `Ca(OH)_2`

1000 `cm^3` oldatban van `0.078*10` = 0,78 mol `Ca(OH)_2`

Az oldat 0,78 `(mol)/(dm^3)`-es.
0