Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - 19

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
330
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

500 g víz + 12 g KOH = 512 g oldat

512 g oldatban van 12 g oldott anyag

100 g oldatban van `100/512*12` = 2,34375 g oldott anyag

Az oldat 2,34 tömeg%-os.


`M_(H_2O)` = 18 `g/(mol)`

`M_(KOH)` = 56 `g/(mol)`

500 g víz az `500/18` = 27.78 mol

12 g KOH az `12/56` = 0,214 mol

Ez összesen 27,78+0,214 = 28 mol

28 mol oldatban van 0,214 mol KOH

1 mol oldatban van `1/28*0.214` = 0,0076

Az oldat moltörtje 0,0076.
0