Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - 18

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
502
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
a,

`M_(FeSO_4)` = 152 `g/(mol)`

1000 `cm^3` oldatban van 0,25 mol `FeSO_4`, ami `0.25*152` = 38 g `FeSO_4`

500 `cm^3` oldatban van `38/2` = 19 g `FeSO_4`

b,

`M_(CaCl_2)` = 111 `g/(mol)`

1000 `cm^3` oldatban van 0,01 mol `CaCl_2`, ami `0,01*111` = 1,11 g `CaCl_2`

500 `cm^3` oldatban van `500/1000*1.11` = 0,555 g `CaCl_2`
0