Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS kérem valaki :$

Főoldal » Középiskola » Matematika
595
Adott 3 pont
A(-3;2)
B(5;-4)
C(7;4)
Hogyan számoljuk ki az oldalakat? Azaz hogy hány cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hogy hány cm, azt sehogy, mivel nem adták meg, hogy az egység (tehát a 0 és az 1 által meghatározott szakasz) milyen hosszú.

A hosszokat a következőképpen kapod, például az AB esetén:
-kiszámolod az AB vektort: (8;-6), ez a vektor azt jelenti, hogyha A-ból el akarsz jutni B-be, akkor 8-at kell menned jobbra és 6-ot le. Ezzel kapsz egy derékszögű háromszöget, ahol a befogók hossza 8 és 6 egység, az átfogó hossza maga a szakasz lesz, tehát Pitagorasz tételével számolhatunk; ha l az átfogó hossza, akkor

l²=8²+6²=100, tehát l=10, így az A és B pontok távolsága 10 egység.

Ugyanez az ügymenet a másik két oldal kiszámításánál is.
Módosítva: 9 éve
0