Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

3.fs.Hidrosztatika .3

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
454
Egy 4 m magas oszlop alakú edényben vizet tartunk. Mekkora erőnek kell ellenállnia az oszlop alján levő160 cm2 felületű edényfenék tartókötéseinek? [640 N]
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A folyadékoszlop nyomása az edény felületén mért nyomással tart egyensúlyt.


`rho*g*h` = `F/A`

`rho` = 1000 `(kg)/m^3`

h = 4 m

A = 0.016 `m^2`

F = `rho*g*h*A` = `1000*10*4*0.016` = 640 N
0