Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

2.Megmaradási törvények.2

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
449
Egy 150 kg tömegű homokzsák egy kötélen lóg. Mekkora lesz a homokzsák sebessége, ha abba egy 15 g-os 200 m/s sebességű vízszintesen kilőtt pisztolygolyó belefúródik? [0,02 m/s]
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Lendületmegmaradás:

`m_2*v_2` = `(m_1+m_2)*v`

v = `(m_1*v_1)/(m_1+m_2)` = `(0.015*200)/(150+0.015)` = 0,02 `m/s`
0