Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

2.fs.dinamika.13

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
492
Egy 15 kg tömegű szánkót húz egy ember. Mekkora erővel kell húznia a szánkót ahhoz, hogy egyenletesen haladjon a vízszintes talajon, ha a szán és a talaj közötti súrlódási együttható értéke 0,15, és a kötél, amellyel a szánt húzza 300-os szöget zár be a vízszintessel? Mekkora munkát végez az ember, amíg 1 km-re elhúzza a szánkót? (g=10 m/s2) [23,9 N; 20,7 kJ]
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`F*cos(30°)=mu*(m*g-F*sin(30°))`
`F=23,9\ N`
`W=F*cos(30°)*s`
0