Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Orvosi kémia - 15

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
402
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Molaritás: mol oldott anyag/ 1 `dm^3` oldat.

100 `cm^3` oldatban van 12,5 g kénsav

`M_(H_2SO_4)` = 98 `g/(mol)`

100 `cm^3` oldatban van `12.5/98` = 0,128 mol kénsav

1000 `cm^3` oldatban van `1000/100*0.128` = 1.28 mol kénsav.

Az oldat molaritása 1,28 `(mol)/(dm^3)`.
0