Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lev.fizika7

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
420
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`F_k=m*g*cos alpha +F*sin alpha`
`F*cos alpha\ =\ m*g*sin alpha + mu*F_k`
`F*cos alpha\ =\ m*g*sin alpha + mu*(m*g*cos alpha +F*sin alpha)`
`F*(cos alpha -mu*sin alpha)\ =\ m*g*(sin alpha + mu*cos alpha)`
`F\ = \ m*g*(sin alpha + mu*cos alpha)/(cos alpha -mu*sin alpha)`
`F\ = \ 50\ kg*10\ m/s^2*(0.5+0.15*sqrt(3)/2)/(sqrt(3)/2-0.15*0.5)=398.1565\ N`
0