Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsa ki az integrált

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
657
Számítsa ki az integrált
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Ha  x+1 =t, akkor ez x-re rendezve: x=t²-1, tehát az integrálban

1/(t²-1+2t+6)=1/(t²+2t+5) lesz, ezt t szerint tudjuk integrálni. Ha kész vagyunk, akkor t helyére visszaírjuk  x+1 +1-et, és végigszámoljuk a megadott értékekkel.
0