Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lev.fizika5

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
389
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1

`p_1` = `p_0` + `rho*g*h` = 103000 + `1025*10*30` = 410500 Pa

`V_1` = 8 `cm^3`

`T_1` = 8 °C = 281 K

`p_2` = `p_0` = 103000 Pa

`T_2` = 20 °C = 293 K

`(p_1*V_1)/T_1` = `(p_2*V_2)/T_2`

`V_2` = `(p_1*V_1*T_2)/(p_2*T_1)` = `(410500*8*293)/(103000*281)` = 33,24 `cm^3`

A buborék térfogata 33,24 `cm^3`.
0