Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lev.fizika4

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
351
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1

Két 50 kW-os szivattyú 60%-os hatásfokkal, a valódi teljesítmény `P_("hasznos")` = `2*50*0.6` = 60 kW

A víz helyzeti-energiájának megváltozása:

`Deltah` = 200 m

m = `9000*1000` = `9*10^6` kg

`DeltaE_h` = `m*g*Deltah` = `9*10^6*10*200` = `1.8*10^(10)` J

`DeltaE_h` = `P_("hasznos")*t`

t = `(DeltaE_h)/(P_("hasznos")` = `(1.8*10^(10))/60000` = `3*10^5` s = 83,3 óra.
0