Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lev.fizika2

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
407
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
24 `m/s` sebességgel a labda a 12 m-t megteszi t = `s/v` = `12/24` = 0,5 s alatt.

Ennyi idő alatt függőlegesen megtesz:

`s_y` = `g/2*t^2` = `5*0.5^2` = 1,25 m-t.

2,3 m-ről indult, megtett lefelé 1,25 m-t, akkor 2.3-1.25 = 1,05 m magasan lesz a labda a háló vonalánál, ez magasabban van, mint a háló, átmegy felette.
0