Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lev.fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
390
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`v_0` = `a*t`

`t_0` = 0,5 s

t = `v_0/a`

s = 5 m = `v_0*t_0 +v_0*t-a/2*t^2` = `v_0*t_0` + `v_0^2/a` - `a/2*(v_0/a)^2` = `v_0*t_0` + `v_0^2/(2a)`

`0.5*v_0`+`v_0^2/16` = 5

Ezt az egyenletet kell megoldani `v_0`-ra.

`v_0` = 5.8 `m/s` = 20,88 `(km)/h`

20 `(km)/h` legyen a megengedett sebesség.
0