Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statisztikai feladatban valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
422
Csatoltam képet, sajnos elakadtam!:(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, statisztika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`bb"András"`
átlaga: `(3+4+4+3+5)/5=3.8`
Szórás (átlagtól való eltérés négyzetes középértéke - olvastam)
`Szórás=sqrt(((3-3.8)^2+(4-3.8)^2+(4-3.8)^2+(3-3.8)^2+(5-3.8)^2)/5)=0.74833`
`bb"Bea"`
átlaga: `(4+5+4+5+5)/5=23/5=4.6`
szórás: `sqrt(((4-4.6)^2+(5-4.6)^2+(4-4.6)^2+(5-4.6)^2+(5-4.6)^2)/5) ∼ 0.49`
`bb"Cili"`
átlaga: 4
és csak akkor lehet a jegyeinek szórása nulla, ha minden tag 4-es.
`bb"Dávid"`
átlaga 4,4
Medián miatt a növekvő sorrendbe rakott elemek közül (5 elem) a harmadik (középső) 4-es
Így a jegyeknek 22-t kell adnia és van benne 4-es (kivonás után a 4 jegy 18-at ad)
18=5+5+5+3 - de akkor a medián nem 4! - ez nem jó
18=4+4+4+5+5 ez megfelel, tehát Dávidnak 3 négyese és 2 ötöse van.
Kitöltés - ismétléses permutáció
Lehetősége száma=`(n!)/(n_1!*n_2!)=(5!)/(2!*3!)=10`


0