Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Részletes levezetést szeretnék. Előre is köszönöm! (96)

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
414
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

pufferelegyek pH-jára vonatkozó összefüggés:

`[OH^-]` = `K_b*c_b/c_s` = `1.8*10^(-5)*0.05/0.04` = `2.25*10^(-5)`

pOH = `-lg([OH^-]` = 4,65

pH = 14-pOH = 9,35
0