Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Részletes levezetést szeretnék. Előre is köszönöm! (93)

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
369
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

Az átalakult sav mennyisége = a kiindulási koncentráció - a bomlatlan sav koncentrációja.

0.1 - 0.0902 = 0.0098 mol

ugyanennyi hidrogénion és anion keletkezett.

pH = -lg0.0098 = 2,009

`alpha` = `0.0098/0.1` = 0,098 (9,8 %)

`K_s` = `0.0098^2/0.0902` = `1.06*10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`
0