Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Részletes levezetést szeretnék. Előre is köszönöm! (84)

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
459
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
1 `dm^3` oldatban van 0.5 mol NaOH

20 `cm^3` oldatban van `20/1000*0.5` = 0.01 mol NaOH

Ezt 1 `dm^3`-re töltjük, akkor az oldat koncentrációja 0.01 `(mol)/(dm^3)`

pOH = `-lg[OH^-]` = `-lg(0.01)` = 2

pH = 14-pOH = 12

Az oldat pH-ja 12 lesz.
0