Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Részletes levezetést szeretnék. Előre is köszönöm!

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
388
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


300 g etán az `300/30` = 10 mol

c = n/V = 10/20 = 0,5 `(mol)/(dm^3)`

`K_c` = `([H_2]*[C_2H_4])/[C_2H_6]` = `x^2/(0.5-x)` = 1.08

x = 0,37

`alpha` = `x/0.5` = `0.37*2` = 0.74

Az etán 74 %-a disszociál.


b,

V = 0.02 `m^3`

T = 1500 °C = 1773 K

c = 0,5+x = 0,87 `(mol)/(dm^3)` = 870 `(mol)/m^3`

p = `c*R*T` = `870*8.314*1773` = `1,28*10^7` Pa = 12,8 MPa


c,

Az etán disszociációja csökken, ha a reaktor térfogatát csökkentjük.

Az etán disszociációja nő, ha a hőmérsékletet növeljük.

Az etán disszociációja nő, ha a reaktorban a kiindulási etán mennyiségét növeljük.
0