Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Részletes levezetést szeretnék. Előre is köszönöm!

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
348
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
2 `NH_3` = `N_2` + 3 `H_2`

Induljunk ki 2 mol ammóniából.

Átalakul `2*0.95` = 1,90 mol ammónia, marad 0,1 mol ammónia.

Keletkezik 0.95 mol nitrogén és `3*0.95` = 2,95 mol hidrogén.

Az elegy átlagos moláris tömege:

`M_("elegy")` = `(n_(N_2)*M_(N_2)+n_(H_2)*M_(H_2)+n_(NH_3)*M_(NH_3))/n_ö` = `(0.95*28+2.95*2+0.1*17)/(0.95+2.85+0.1)` =

= 8,718 `g/(mol)` = 0,008718 `(kg)/(mol)`

`p*V` = `n*R*T` = `(m/M)*R*T`

`rho` = `m/V` = `(p*M)/(R*T)` = `(2.5*10^6*8.718*10^(-3))/(8.314*673)` = 3,895 `(kg)/m^3`
0