Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Részletes levezetést szeretnék. Előre is köszönöm!

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
446
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


n = `(p*V)/(R*T)` = `(10^5*0.59*10^(-3))/(8.314*300)` = 0.02365 mol

0,02365 mol elegy tömege 1,8 g

1 mol elegy tömege: `1/0.02365*1.8` = 76,09 g

`M_(N_2O_4)` = 92 `g/(mol)`

`M_(NO_2)` = 46 `g/(mol)`

`N_2O_4` `Leftrightarrow` 2 `NO_2`

76,09 = `x*46` + `(1-x)*92`

x = 0.346 mol `NO_2` és 0.654 mol `N_2O_4` van az egyensúlyi elegyben (nem pont ennyi de az arányuk ennyi.


Ha kiindulunk 1 mol `N_2O_4`-ből és átalakult y mol , az egyensúlyi elegyben lesz 1-y mol `N_2O_4` és 2y mol `NO_2`

`(2y)/(1-y)` = `0.328/0.672`

y = 0.209

`alpha` = y = 0.209

A disszociációfok 20,9 %.
0