Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Magasabb fokú egyenletrendszerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
996
Oldjuk meg a következő egyenletrendszereket. Állapítsuk meg a legbővebb halmazt is.

3 x+3  + 3 y+4 =5
x+y=28

(Ha az első egyenlet nem érthető = köbgyök alatt x+3 meg köbgyök alatt y+4 egyenlő 5)

Segítség ellenőrzéshez: Megoldáshalmaz = [(5;23),(24;4)]
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először ki kell fejezned X-et.
X=28-y
Aztán be kell helyettesítened ezt az első egyenletbe.
Harmadik hatványra kell emelned mindkét oldalt, és használni a (a+b) ^3 nevezetes azonosság felbontását:
(a+b)³=a³+3a²b+3ab²+b³
Ezután kijön y, aztán behelyettesítesz a 2. egyenletbe, kijön X és kész is.
0