Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
2594
Hány pozitív osztója van 2700-nak
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Felbontjuk prímtényezők szorzatára:

2700 = `2^2*3^3*5^2`

Minden tényező hatványához hozzáadsz egyet, és ezeket összeszorzod. Így kapod meg a pozitív osztók számát.

A darabszám:

`(2+1)*(3+1)*(2+1)` = `3*4*3` = 36 db.
0