Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
1545
7-2·(x+5) = (x+6)/4+ (x+2)/2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
7-2x-10=x+6/4+x+2/2
-3-2x=x+6/4+x+2/2
-4*3-4*2x=4*x+6/4+4*x-2/2
-12-8x=x+6+2(x+2)
-12-8x=x+6+2x+4
-12-8x=3x+10
-8x-3x=10+12
-11x=22
vagyis: x=-2
0