Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 5/II

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1409
Egy m1=2 kg és egy m2=3 kg tömegű testet súlytalan fonál köt össze egy könnyű, súrlódásmentes csigán keresztül. A lejtő hajlásszöge θ =30°. Határozza meg (a) a testek gyorsulását és (b) a fonalat feszítő erőt! A súrlódás elhanyagolható.
Megoldások: 1 m/s2, 18 N
Hogy kell ebben az esetben számolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, erők, lejtő
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Csatoltam képet.
1