Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Bonyolultabb tömegszázalél

Főoldal » Általános iskola » Kémia
460
Hány tömeg%os lesz az 1,295g/cm³ sűrségű kénsavoldat melynek 0,5dm³ je 253gramm kénsavat tartalmaz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
0,5 `dm^3`, azaz 500 `cm^3` oldatban van 253 g kénsav

500 `cm^3` oldat tömege m = `rho*V` = `500*1.295` = 647,5 g oldat

647,5 g oldatban van 253 g kénsav

100 g oldatban van `100/647.5*253` = 39,07 g kénsav

Az oldat 39,07 tömeg%-os.
0