Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudom a négyoldalú gúla V-jét és az alapél-magasság arányát. Felszín? (több lent)

Főoldal » Középiskola » Matematika
483
V=864cm²

a:M = 2:3

Így (kép) kezdtem el, de valószínűleg nem jó.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Először is: A térfogat az `cm^3`.

Valahol eltűnt egy x

V = `((2x)^2*3x)/3` = `4*x^3` = 864

x = `root(3)(V/4)` = 6 cm

a = 2x = 12 cm

M = 3x = 18 cm
1

Amit a fényképen látsz az jó, de x a KÖBÖN = 216, x=6.
1