Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos gyorsan

Főoldal » Általános iskola » Matematika
650
Valaki csinalja meg Ezeket
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Az elsőbe csak be kell helyettesítened mindkettőbe és összeadni/kivonni kell. Sima ügy.
2. Közös nevezőre kell hozni. pl( a-nál a 90 a közös nevező így lesz belőle 15a/90+15a/90-100a/90=65a/90. Ha nem jut eszedbe a legkisebb szorozd össze a 3 nevezőt. De én pl 2-2 összeszorzásával próbálkoztam/oszthatósági szabályok.. az utóbbi lesz a c-be[minden 5-re végződik ezért olyannal lesz osztható ami 0-ra vagy 5-re végződik]
3.
a=9x/54-6x/54+16y/24-3y/24 eredmény: 3x/54+13y/24. Közös nevezőkre hozol külön x-szel és y-nal majd összeadod/kivonod és csak be kell helyettesíteni a megadottakat.
0

Megdast szeretnek azt jelolom jonak
0

10. feladat:
A: a/6+5a/3-10a/9
3a+30a-20a/18
végül: 13a/18

B: b/4-b/2-10b/9
9b-18b-40/36
végül: -49b/36

C: c/60+5c-2c/3
c+300c-40c/60
261c/60
végül: 87c/20

D: 6a*25a/15-6a*b/6 <--tört, szóval aláhúzni, és törtvonal alá 5-s
2a*25a/5-ab <-- itt is
2a*5a-ab/5
végül: 10a2-ab/5 "10a2=10a a másodikon"

E: 60/a*(a/3-a/6)
60/a*2a-a/6
végül: 60/a*a/6

F: (4b/9-24b/9):b/6
4b-24b/9:b/6
-20b/9:b/6
-20b/9*6/b
-20/3*2
végül: -40/3
0