Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
724
Egy átlagos magyar család nettó jövedelmények 30%át a rezsi viszi el 40%át élelmiszerre költi.A bruttó jövedelmének 30%a adó és egyéb járulék.
Mennyit költ az átlagos magyar család évente élelemre rezsire ha a család havi bruttó jövedelme 300000Ft ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
300000÷100-zal,szorozva 30-cal=30%
30%=90000
300000÷100-zal,szorozva 40-nel=40%
40%=120.000
0

90000+120000=210000

Válasz:210000 ezer forintot költ általánosan egy magyar család évente.
0

A havi bruttó jövedelem 300000 Ft, akkor az éves jövedelem: `12*300000`= 3.600.000 Ft

Ennek az eloszlása:

Rezsi 30 % : `3600000*(30/100)` = 1.080.000 Ft

Élelmiszer 40 % : `3600000*(40/100)` = 1.440.000 Ft

Adó 30 % : `3600000*(30/100)` = 1.080.000 Ft
0