Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Eiler behelyettesités a kérdés, mi az ?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
733
pár mondat, definició_? példa? mit tudtok róla?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, eiler
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Az Euler-képlet a komplex matematikai analízis egy formulája, mely megmutatja, hogy szoros kapcsolat van a szögfüggvények és a komplex exponenciális függvény között. A képletet Leonhard Eulerről nevezték el. (Az Euler-összefüggés az Euler-képlet egy speciális esete.)

Az Euler-képlet azt állítja, hogy minden valós x számra igaz:

e^{ix}=\cos(x)+i\sin(x)\!} {e^{ix}=\cos(x)+i\sin(x)\!}
Módosítva: 9 éve
1