Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!!!!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
449
Egy elhanyagolható tömegű rugóra az ábrán làtható módon két egyenként 50N nagyságú erő hat. Az erők iránya függőleges α=30° szöget zàr be. A rugó rugalmassági állandója k=1000N/m, tömege elhanyagolható. Ha a rendszer nyugalomban van, határozd meg a rugóban fellépő rugalmassági erőt és a rugó megnyúlását!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

A két lefelé ható erő eredője
`F_"húzó"=2*(F*cos(30°))=2*50\ N*sqrt(3)/2=25*sqrt(3)\ N=43.3\ N`
A rugóban fellépő rugalmassági erő is ennyi.
`F=k*Δl" ⇒ "Δl=F/k=(43.3\ N)/(1000\ N/m)=0.0433\ m=4.33\ cm`
0